Haastekuukausi #2

Ensimmäinen haastekuukausi takana ja aika startata uusi kuukausi! Tämä tarkoittaa myös valintoja: päätöksiä jatkanko nykyisten tavoitteitteni parissa vai olenko valmis ottamaan niiden rinnalle uusia. Ja kun “isot linjat” on päätetty, on aika taas valita kourallinen konkreettisia tehtäviä, joita tekemällä kuljen askel kerrallaan päivittäin / viikottain oikeaan suuntaan – kohti niitä asioita ja fiiliksiä (a.k.a visiotani), joita arvostan ja haluan pitkällä tähtäimellä saavuttaa. 

Tavoitteet kuukaudelle #2

Haasteeni alussa määritin itselleni 12 tavoitetta 365-päivän ajalle ja ensimmäisen kuukauden aikana otin niistä neljä työn alle.  Tavoitteita tarkastellessani koen, että 3000km tavoitteeni rullaa ainakin hetkellisesti omalla painollaan, että siihen keskittyminen ei vie paljoa energiaa. Täten uskallan valita uuden tavoitteen sen rinnalle. Uusi tavoitteeni liittyy maratoniin. Mieheni aikoo testata sen juoksemista tänä kesänä, jonka seurauksena otan itsekin tämän takaisin työlistalleni!

Edellisen lisäksi minulla on tavoitelistallani kesämökkeilyyn liittyvä tavoite. Tätä voi olla hieman haastava lähteä toteuttamaan marraskuussa, eli se pitänee mukavuussyistä ottaa työn alle sitten tässä kuussa ; )

Edellisten pohdintojen seurauksena päädyin jatkamaan kaikkia neljää tavoitettani pitääkseni yllä jo aloitettuja rutiineja ja sen lisäksi lisäämään kaksi uutta tavoitetta työn alle (lista tavoitteista alla).

Tehtävät Haastekuukaudelle #2

Tavoitteiden valinnan jälkeen on aika valita 1-2 tehtävää per tavoite näiden konkreettiseksi edistämiseksi. Minulla on etukäteen mietittynä tehtäviä jo valmiina backlogillani eli tässä vaiheessa pääsen “helpolla”. Pyrin siis valitsemaan näistä valmiiksi mietityistä tehtävistä ne tärkeimmät / ajankohtaisimmat työn alle seuraavaksi kuukaudeksi eli käytännössä ne joiden uskon parhaiten edistävän valitsemiani tavoitteita tässä ja nyt. 

Koska minulla tulee olemaan tässä kuussa työn alla useampi tavoite, pyrin pitämään tavoitekohtaisen tehtävämäärän maltillisena. Tiedän, että aikani on rajallinen eli jos yritän liikaa jokaisella rintamalla, niin lopputulos on joko epäonnistuminen tai väsyminen : ) 

Yllä olevien mietteiden jälkeen päätin valita seuraavat 6 tavoitetta ja 8 tehtävää toiselle haaste-kuukaudelleni:


Tavoite 1

Haluan haastaa itseni 3000km haasteeseen eli liikutan itsenäni vuoden 2019 aikana 1000km hiihtäen, 1000km pyöräillen ja 1000km juosten tai kävellen, jotta minulla on hyvä mittari ja motivaattori pitää yllä aerobista kuntoani ympäri vuoden 
(Kategoria: “Haasta itsesi”)


♥ Käytä pidempiin siirtymisiin aina pyörää (kun vaan mahdollista) julkisen liikenteen tai auton sijaan
(Tässä kuussa en aio asettaa paineita pyöräilylle, sillä aion maraton tavoitteeseeni liittyen keskittyä lähinnä juoksuun jalkojeni totuttamiseksi juoksun iskutukseen. Se pyöräily, mitä tässä kuussa teen on vain puhdasta plussaa – ja auttaa edistää osaltaan myös ympäristötavoitettani!)


Tavoite 2

Haluan haastaa itseni tekemään kaikki ”tason 4” jooga asanat, jotta tunnen itseni vahvaksi, vetreäksi ja koen nautintoa kauniista asennoista 
(Kategoria: “Haasta itsesi”)


♥ Valitse “spagaatti 30 päivässä” ohjelma ja noudata sitä päivittäin


Tavoite 3

Haluan parantaa elintapojani ja laihtua 4 kiloa, jotka olen talven työkiireissä ja -stressissä onnistunut kerryttämään, jotta tunnen oloni raikkaammaksi ja vanhat vaatteeni eivät kiristäisi
(Kategoria: “Paranna nykyistä”)


♥ Pidä ruokapäiväkirjaa, jotta opit oikean annoskoon
♥ Pidä totaali-sokerilakko päästäksesi irti sokerin himosta


Tavoite 4

Haluan nauttia enemmän hetkestä, sen sijaan, että mietin aina jo seuraavaa asiaa, jotta päivät eivät tuntuisi kuluvan niin nopeasti ohi
(Kategoria: “Arvosta nykyistä”)


♥ Testaa Mindfulnessia tekemällä neljä 10min harjoitetta viikossa rauhoittuaksesi ja keskittyäksesi tähän hetkeen 
(Minua olisi kiinnostanut testata kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta koen sekä sen että ruokapäiväkirjan pidon samaan aikaan olevan hieman liikaa : )


Tavoite 5

Haluan haastaa itseni juoksemaan maratonin, jotta saan yhden pitkäaikaisesta haave-tavoitteestani saavutettua ja pystyn todistamaan itselleni kykeneväni ”vaikka mihin” 
(Kategoria: “Haasta itsesi”)


♥ Juokse vähintään kolme kertaa viikossa totuttaaksesi jalkasi juoksun iskutukseen. Näistä yksi lenkki on vähintään 15km pitkä
♥ Juokse cooperin testi, testataksesi nykyisen juoksukuntosi


Tavoite 6

Haluan puuhastella kesämökillämme tehdäkseni sen entistä viihtyisämmäksi ja toimivammaksi sekä nauttia “käsillä tekemisestä” toimistotyön vastapainoksi. Tavoitteena on toteuttaa 5 isompaa “DIY” projektia.
(Kategoria: “Sekä Arvosta & Paranna nykyistä”)


♥ Perusta toimiva kasvimaa, jotta voit nauttia sekä sadosta että maadottavasta ulkona puuhastelusta kesän aikana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *