Multitasking vinkki: Löydä lisäaikaa päivän uutisille

Onko sinunkin joskus vaikeaa löytää aikaa päivän lehtien ja uutisten lukemiselle? Minulta jäi ennen usein päivän uutiset lukematta ja siten olin usein aivan pimennossa, mitä sekä kotimaassa että ulkomailla tapahtuu. Töissä en ehdi juuri uutisia lukea (en perinteisiä enkä verkkolehtiä) ja usein illalla kotona kaipaan mieluummin jotain kevyempää lukemista kuin synkeät uutiset talouden tilasta tai muista masentavista katastrofeista maailmalla : )

Löysin oman ratkaisuni tähän pulmaan lataamalla Yle Areena appin kännykkääni ja kuuntelemalla uutiset puhelimesta samalla, kun esim. kävelen töihin! Kuuntelen usein edellisen illan klo. 20:30 uutiset, työmatkani on juuri sopivan pituinen eli ehdin usein juuri kuunnella uutiset loppuun, kun olenkin jo työpöytäni ääressä. Tämä uutispaketti ei tietysti ole kaikkein kattavin, mutta koen sen antavan hyvän yleiskuvan päivän päätapahtumista, keskustelua herättävistä teemoista sekä aina välillä pienen kulttuuri-tietoiskun. Ja jos jotain isompaa tulee esiin, voin tietysti itse päättää luenko siitä myöhemmin lisää.

Olen havainnut tämän loistavaksi tavaksi omalla kohdallani hyödyntää työmatkaan kuluva aika ja samalla tehdä siitä lyhemmän tuntuinen. Ainoa miinus on, että minulta jää välillä näkemättä sisältöä rikastava kuvamateriaali, mutta harvoin tämä haittaa kuitenkaan sisällön ymmärtämistä. Ja tietysti, jos oma työmatkasi sisältää esim. ratikassa tai bussissa istumista, niin silloin pystyy helposti seuraamaan myös puhelimen ruutua sen sijaan, että puhelin on taskussa.

Toivottavasti vinkistä on apua myös teille : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *