Chocolate covered Rice Cake Recipe!

Kotona ollessa iskee aina välillä kova herkkuhimo – ja nyt kun kotona on tullut vietettyä aikaa normaalia enemmän, on pitänyt keksiä helppoja, mutta astetta terveellisempiä vaihtoehtoja tuon makeanhimon taltuttamiseen. Yksi omista suosikeistani on viime päivinä ollut suklaapäällysteiset riisikakut! Koska minulla ei ollut kaapissa ostettuna valmiita versioita, niin päädyin tekemään oman version siitä. Ja yllätyksekseni homma oli niin helppoa ja lopputulos jopa parempi kuin kaupasta ostettuna eli olen päätynyt tekemään niitä aina yksitellen lisää, sen sijaan että olisin ostanut valmiina kaupasta!

Suklaalla kuorrutettu riisikakku valmistuu siis parissa minuutissa ja itsetehtynä sen etuina on muun muassa.

  • Saat itse päättää suklaan ja riisikakun suhteen: voit hieman keventää herkkua laittamalla vähemmän suklaata kuin kaupan versioissa
  • Saat itse päättää suklaatyypin: eli laitatko päälle maitosuklaata, tummaa suklaata vai kenties valkoista suklaata. Itse suosin yleensä mahdollisimman tummaa versiota
  • Saat itse päättää maun / koristeet: voin valita oman fiiliksen mukaan, millä haluat riisikakun maustaa eli syötkö esimerkiksi sellaisenaan, ripautatko pinnalle kookoshiutaleita, pähkinärouhetta vai kenties salmiakkijauhoa!
  • Voit varmistaa lisäaineettoman version valitsemalla itse raaka-aineet – ja itsetehtynä hinta on huomattavasti edullisempi kuin kaupan luomuversioiden!

Itsetehty Suklaapäällysteinen Riisikakku:


Tarvitset kaikessa yksinkertaisuudessaan vain:

Riisikakkuja
✓ Suklaata
✓ Mausteita / koristeita

Itse testasin tällä kertaa kolmea erilaista riisikakkua: Kookoksella, Lakritsijauheella ja Mantelirouheella. Suklaana tällä kertaa toimivat jouluta yli jääneet Fazerin Siniset.

Laita riisikakku lautaselle ja laita pala suklaata riisikakun päälle. Yksi pala on ainakin omaan makuuni ihan riittävä, joskus laitan jopa vähemmän.

Säädä mikron teho hieman pienemmälle ja laita riisikakku ja suklaa -kombo mikroon. Tässä kohtaa pitää olla tarkkana, jotta kokonaisuus ei kärähdä. Mikron tehosta riippuen anna riisikakun olla mikrossa n. 30s kerrallaan ja testaa onko suklaa ehtinyt sulaa riittävästi. (Opit kyllä nopeasti, mikä on omassa mikrossasi sopiva aika.)

Kun suklaa riisikakun päällä on pehmennyt (sen ei tarvitse siis todellakaan sulaa kokonaan), ota veitsi ja pyörittele suklaapalaa riisikakun päällä tasaiseksi kerrokseksi. Riisikakku itsessään lämpenee sen verran mikrossa, että vaikka suklaa sen päällä ei olisi vielä täysin pehminnyt, sulaa se tämän levityksen aikana riisikakun lämmöstä mukavan juoksevaksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Jos suklaa ei kuitenkaan meinaa levittyä kunnolla, laita riisikakku vielä hetkeksi uudestaan mikroon.

Kun olet levitellyt suklaan riisikakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi, ripottele riisikakun pinnalle valitsemasi mausteet / koristeet. Itse olen hurahtanut suklaa-riisikakku-lakritsijauhe-komboon, se on todella herkullinen makukokonaisuus!

Ja voilà, sinulla on juuri itsesi makuinen ja näköinen riisikakku herkuteltavana!

Toivottavasti maistuu teillekin yhtä hyvin kuin minulle! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *