Sprint #2 suunnitelma: mitä aion saada aikaan seuraavan 4 viikon aikana?

Ensimmäisestä sprintistä on nyt selvitty ja seuraava on itseasiassa jo käynnistynyt 1. heinäkuuta. Aika siis raportoida tänne päivitetty suunnitelmani toiselle sprintille! Yritän jatkossa tehdä tämän heti kuun alkuun, viimeinen työviikko ennen kesälomaa hieman sotkee valitettavasti aikataulujani tällä viikolla : )

Aloitin Sprint #2 suunnittelemisen katsastamalla koko ensimmäiselle periodille määrittelemäni tavoitteet ja alkuperäisen sprint kohtaisen suunnitelman. Sen jälkeen otin huomioon ensimmäiseltä sprintiltä ylijääneet tehtävät ja mietin vaikuttaako niiden lisääminen tälle sprintille alkuperäiseen suunnitelmaani siten, että minun kannattaa puolestaan siirtää jotain alkuperäisistä tehtävistä puolestaan eteenpäin kolmannelle sprintille. Lopuksi tarkensin vielä alussa avoimeksi jättämiäni tehtäviä ensimmäisen sprintin tulosten perusteella (esimerkiksi tietäessäni nyt huonot tapani, pystyin luomaan konkreettisia tehtäviä niistä ensimmäis(t)en taklaamiseksi.

  • Juoksuun liittyen tehtävien määrittely oli hyvin suoraviivaista, sillä tehtävänä on suorittaa edelliseltä sprintiltä tekemättä jäänyyt Cooper -testi, sekä aloittaa ja noudattaa itselle määrittelemääni juoksuohjelmaa.
  • Joogaan liittyvien tehtävien määrä/haastavuus hieman kasvoi alkuperäisestä suunnitelmasta. Sen lisäksi, että minulle jäi dokumentointitehtävä edelliseltä sprintiltä, niin päätin lisätä itselleni hieman haastetta testaamalla jo tässä vaiheessa ”intermediate asanat”. Aloitustason asanat olivat sen verran helppoja, että niistä ei jäänyt paljoa tekemistä tälle sprintille, jonka seurauksena päätin jo tässä vaiheessa ottaa kurkistuksen seuraavalle tasolle.
  • Huonoista tavoistani päätin ensimmäisenä tarttua ”veden juontiin”. Veden tankkaaminen on erityisen tärkeää kesällä eli siksi tämä on hyvä aika petrata tämän suhteen. Määrittelin tehtäviksi sekä asiaan perehtymisen että itse asian korjaamisen.
  • Toiseksi korjauskohteeksi valitsin ”ruokavalioni makrojen tasapainottamisen”. Koin tämän olevan hyvä perusta muutaman muun huonon tapani korjaamisessa, jonka seurauksena on hyvä ottaa se työn alle ensimmäisten joukossa. En aio tässä sprintissä vielä liikaa keskittyä asian korjaamiseen (veden juonti tulee pysyä pääfokuksenani), mutta lisäsin itselleni muutaman ”esivalmistelu / selvittely -tehtävän”. Nämä tehtävät ovat bonustehtäviä alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna, Uskalsin ne kuitenkin lisätä mukaan, sillä olen suurimman osan tästä sprintistä kesälomalla eli minulla on normaalia enemmän omaa aikaa käytettävissä! Näistä asioista lueskelu onnistuu siis loistavasti laiturinnokassa : )

Näiden pohdintojen seurauksena muodostui seuraavanlainen suunnitelma toiselle sprintille:

Näiden tehtävien merkeissä kuluu siis sprint #2 – sen lisäksi että aion täysin siemauksin nauttia kesästä ja lomasta! …jotka ovat pääsyy siihen, miksi en valinnut sokerikoukun korjaamista tälle sprintille: Haluan nauttia kesän jäätelöni ilman omantunnon tuskia ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *