Kun työelämä iskee päälle sata lasissa…

Huhhuh. Se on ainoa mitä tulee mieleen, kun katson taaksepäin viimeistä kuukautta. Kuinka helposti kaikki hyvät aikeet romuttuvat, kun työt iskevät sata lasissa päälle? Minulla on nyt ollut yli kuukauden tauko täältä blogista – joka näyttää nostavan tänne palaamisen kynnystä entisestään.  Tänään oli kuitenkin aika istahtaa illalla alas ja avata läppäri pitkästä aikaa muista syistä kuin töiden merkeissä. Viimeisten viikkojen aikana läppärin avaaminen kun on ensisijaisesti tarkoittanut töiden jatkamista tai sitten olen ollut niin täynnä koneella istumista, että olen välttänyt sen uudelleen avaamista viimeiseen asti.  Ajattelin tänään kirjailla hieman kuulumisiani viimeisen kuukauden ajalta sekä miettiä, miten jatkan projektiani taas tästä eteenpäin.

Work & business

Palasin elokuussa takaisin töihin kesälomien jäljiltä ja pari ekaa viikkoa meni nopeasti lankoja takaisin käsiin kerätessä. Samaan aikaan taustalla oli kuitenkin valmisteilla organisaatiomuutos, jonka tiesin vaikuttavan tavalla tai toisella myös itseenikin – tietämättä kuitenkaan tarkalleen miten. Kun muutokset sitten julkaistiin, niin sen jäljiltä olin sitten ollut silkkaa pikakiitoa eteenpäin yrittäessäni hoitaa samaan aikaan sekä vanhoja tehtäviäni, että yrittäessäni ymmärtää, mitä osittain myös uudistunut roolini tuo tullessaan. Eli työtunteja on kertynyt näiden viikkojen aikana enemmän kuin laki ja voimavarat sallisivat : )

Positiivinen ongelma kuitenkin on ollut että tämä muutos on ollut mielenkiintoinen lisä vanhoihin tehtäviin eli siksi tunteja on kertynyt melko huomaamattakin. Tosin iltaisin ja viikonloppuisin sen huomaa kyllä hyvinkin siitä, että olo on kuin jyrän alle jäänyt. En aio tästä tällä kertaa sen enempää kirjoitella – mutta mahdollisesti palaan tähän aiheeseen ennemmin tai myöhemmin paremmalla ajalla. Haluan nimittäin jatkossa tuoda enemmän myös työelämä -aiheisia kirjoituksia tänne blogin puolelle, sillä työt liittyvät olennaisesti ainakin omaan hyvinvointiini – sekä hyvässä että pahassa. Lisäksi tykkään itsekin lukea aina silloin tällöin muiden työaiheisia postauksia. Koen niistä saavan mukavaa inspiraatiota tai vertaistukea (aiheesta riippuen) myös omaan tekemiseen.

[one_third padding=”0 3px 0 0″]Work & business[/one_third]

[one_third padding=”0 3px 0 3px”]Work & business[/one_third]

[one_third_last padding=”0 0px 0 3px”]Work & business[/one_third_last]

 

Sitten kuulumisia hieman tavoitteitteni näkökulmasta. Voin ilokseni sanoa, että kaksi kolmesta tavoitteestani on pysynyt mukana tässä menossa eli olen juossut ja joogannut sprintille kolme asettamieni tavoitteiden mukaisesti. En välttämättä onnistunut saavuttamaan kaikkia kolmannen sprintin lopputavoitteitani – mutta osan kuitenkin. Näistä minun pitääkin tehdä päivitys, jotta pääsen myös itse kartalle sen suhteen, missä olen menossa. Syyskuun – eli virallisesti neljännen sprinttini – aikana olen jatkanut vanhan juoksuohjelman toteuttamista ja lähennä vain pidentänyt muutamia lenkkejä. Minulla ei ole ollut energiaa intensiteetin lisäämiseen eli olen mieluummin treenannut tässä sprintissä kestoa. Koen, että tästä blogistani on ollut apua motivaatio ylläpitämisessä, sillä vaikka en olekaan käynyt täällä pitkään aikaan raportoimassa tekemisiäni, niin täällä tekemäni lupaukset ovat kuitenkin pitäneet minut velvollisena niiden lunastamiseen! ”Mission accomplished” siis: )

…mutta mitäpä kuuluu kolmannelle tavoitteelleni eli ”hyvinvoinnin lisäämiselle”. Noh – eipä juuri mitään. Se on jäänyt armotta muiden prioriteettieni jalkoihin ja koen, että suurin osa huonoista tavoistani on korostunut potenssiin kaksi. Paitsi veden juominen – siinä koen parantuneeni entiseen verrattuna eli jotain olen silti onnistunut säilyttämään! Hyvinvoinnin saralla minun pitää saada itseni takaisin ruotuun ja miettiä tapoja, millä saan itseni arvostamaan myös tätä arvoani ; )

Tällaista siis tällä kertaa. Toivon nyt pääseväni pikkuhiljaa takaisin jonkinlaiseen rytmiin ja pystyväni jatkamaan omaan hyvinvointiini tähtäävää projektiani sen torpedoimisen sijasta! Sekä samalla alkaa tuoda myös työelämään liittyvää sisältöä tänne, sillä koen sen olevan iso osa hyvinvointia. Jos töissä on rankkaa, niin se vaikuttaa jaksamiseen myös vapaa-ajalla kuin myös päinvastoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *