London tips 1/5: Shopping & Musical heaven!

“Päivä 1”: Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Piccadilly Circus, British museum, Carnaby

Jos shoppailu kiinnostaa, niin tämä on The Place-To-Be Lontoossa, jossa kannattaa viettää aikaa : ) Tältä alueelta löytyvät kyllä kaikki mahdolliset merkit aina edukkaammasta H&M:sta ja  UniQlosta Chaneliin ja Hermesiin.  Lisäksi tältä alueelta löytyy hyvä kulttuuritarjonta British Museumin, kiinalaiskorttelin ja erilaisten teattereiden ja musikaalien muodossa.

Itse päädyin (taas kerran) nauttimaan enemmän kulttuurista ja silmänruoasta kuin materiasta. Mukaan tarttui vain yksi pieni, kauan toivottu ostos : ) Alla muutamalla sanalla kuvattuna tämän alueen helmet omasta näkökulmastani!


Oxford Street ja Regent Street:

Shoppailukadut täynnä edullisempia ja keskihintaisia ketjuliikkeitä. Oxfordilta löytyy ehkä hieman edullisempi valikoima ja Regentiltä keskihintaisemmat brändit. Molemmat kadut ovat myös kauniita arkkitehtuuriltaan eli kannattaa näyteikkunoiden lisäksi muistaa ihailla myös arkkitehtuuria : ) Oxford Streetiltä löytyy myös yksi poikkeus eli The Selfridges tavaratalo, josta löytyy kaikki high-end brandit ja missä ”halpa hinta” valkoisesta T-paidasta on 100e. The Selfridges on erityisen hauska vierailukohde, jos on sattunut katsomaan siitä kertovaa TV-sarjaa!

The Selfridges

Bond Street

Tältä kadulta löytyvät sitten ne The Liikkeet eli kaikki suurimmat ja tunnetuimmat high-end brandit, Chanel, Hermes, Dior, Prada jne. Katu on jakautunut todennäköisesti historiallisista syistä erilaisiin osiin: tien eteläpäästä löytyvät koruliikkeet ja pohjoispäästä muoti ja vaatetus. Hauska yksityiskohta on, että tämän jaon seurauksena osalla brändeista on kadun varrella kaksi liikettä: toinen kadun eteläpäässä, jossa myydään vain tämän merkin koruja ja toinen pohjoispäässä, jossa on sitten saatavilla merkin vaatetus- ja jalkinevalikoima.


Piccadilly Street ja Piccadilly Circus

Tämän kadun varrella on hieman vaihtelevampi tarjonta, mutta yksi alueen helmistä on vanha ja perinteikäs tavaratalo Mason & Fortnum. Tämän tavaratalon historia ulottuu aina vuoteen 1707 saakka. Täällä kannattaa käydä ihailemassa sekä itse rakennusta että sen tarjontaa useammassa kerroksessa. Esillä on kaikenlaista hyvin ”brittiläistä” tavaraa, kuten piknik koreja, koristeellisia posliiniastiastoja, teetä jne.  Toinen kaunis paikka kadun varrella on Burlington Arcade eli kaunis katettu ostoskatu, josta löytyy perinteisiä, pieniä liikkeitä. Kadun päässä sijaitseva Piccadilly Circus on tietysti yksi must-see kohteista Lontoossa; kyseessä on mini-versio New Yorkin Times Squaresta, vilkkuvine näyttöineen ja kauniine rakennuksineen.

Jos herkkuhammasta kolottaa tällä alueella pyöriessä, niin suosittelen vierailemaan Carpossa. Carpo tarjoaa herkullisen ja itsetehdyn näköisiä suklaita, kuivattuja & kuorrutettuja hedelmiä, mantelikrokanttia jne. Täällä tarjotaan myös mukavasti maistiaisia, joka helpottaa hieman (mutta vai hieman!) valinnan tekemistä. Heillä on liikkeitä myös muualla Lontoossa, mm. the Selfridges tavaratalon alakerrassa.


Carnaby Street, China Town ja Theathre District

Vaikka Carnaby ja Regent Street ovat aivan lähekkäin, on tunnelma näiden katujen välillä aivan erilainen. Siinä missä Regent on niin sanotusti ”classy”, ovat Carnaby, kiinalaiskortteli ja Theathre District on paljon rennompaa aluetta. Tällä alueella kannattaa vain kävellä ajan kanssa ympäriinsä, nauttia tunnelmasta ja poiketa pienissä, paikallisissa liikkeissä. Illaksi kannattaa varata musikaali, sillä ne ovat Lontoossa todella huikeita. Me kävimme katsomassa Michael Jacksonin Thrillerin. Tämä on läpileikkaus koko Jacksonin tuotantoon aina nuoruusvuosista uusimpiin hitteihin. Tanssijan olivat todella taitavia ja musikaali tuntui antavat pienen katsauksen siihen, kuinka karismaattinen show Michael Jacksonilla on mahtanut olla – kun jo pelkkä imitaatio hänestä oli hyvin vaikuttava!

Ravintolasuosituksena: Carnaby Streetillä on hyvä ravintola ”Farm Girl”. Annokset eivät ole järin suuria, mutta todella raikkaita ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja. Ravintolan yhteydessä on joogastudio, vaatekauppa ja kampaamo eli tässä on hauskasti tuotu yhteen eri yrittäjiä samoihin tiloihin ja uskon näiden eri palveluiden yhdistämisen tukevan mukavasti toinen toisiaan!


British Museum

Yllä mainituilla alueilla pyöriessä kannattaa koukata myös British Museumin kautta. Museo (kuten moni muukin museo Lontoossa) on ilmainen. Museo on valtava eli siellä saa helposti kulutettua vaikka koko päivän (tai useammankin!). Mutta pienellä suunnittelulla sieltä voi selvitä ulos myös tunnissa tai parissa eli käy katsomassa vain itseä kiinnostavat parhaat tärpit. itse suosittelen ainakin seuraavia kohteita:

 • Rosettan kivi (muistan tämän itse historian tunneilta!)
 • Pääsiäissaarten patsas
 • Muinainen egypti a.k.a muumiot

Näiden alueiden kierto vie helposti yhden päivän – ja jos haluaa viettää enemmänkin aikaa shoppailessa tai British Museumissa, niin tähän saa helposti uppoamaan toisen tai jopa kolmannenkin päivän eli kannattaa miettiä, mihin haluaa Lontoon visiitillä panostaa: laatuun vai määrään : )

One Comment

 1. Long time supporter, and thought I’d drop a comment.

  Your wordpress site is very sleek – hope you don’t mind me
  asking what theme you’re using? (and don’t mind if I steal
  it? :P)

  I just launched my site –also built in wordpress like yours– but the
  theme slows (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for
  “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback) – it’s still in the works.

  Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus
  scare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *